Brug video marketing til at opbygge et engageret publikum

Video marketing er en god måde at engagere publikum og hurtigt formidle vigtig information. Det kan også være meget tidskrævende, hvis marketing-teamet ikke er forberedt med de rigtige værktøjer og forskning. Interessant nok er det en af de mest vigtige udviklinger i dagens marketingverden. Det forsvinder ikke lige foreløbig, og denne trend vil fortsætte med at vokse, da det bliver mere centralt med andre fremvoksende former for indhold som sociale medier. Videoen trådte ind uden sko på, fordi det fik sig en bolig, da “webben eksploderede med nye platforme”. Dette skiftede på grund af, hvor vigtig video var blevet. Du kan ikke længere betragte video som en separat enhed, det er en integral del af andre, såsom at bruge videoer til din blog eller hjemmeside, der bliver stadig mere populære.

Folk påvirkes ofte af reklamer, og en nylig undersøgelse viste, at 79% af respondenterne rapporterede, at de blev overtalt til at købe produkter eller software efter at have set en reklame. Endnu 74% af markedsførerne siger, at video har bedre ROI end statiske billeder. Desuden tenderer folk til at blive mere overbeviste, når de ser noget personligt i stedet for blot at læse om det – det er grunden til, at reklamebranchen bruger så mange penge på tv-reklamer i stedet for fx trykte annoncer; men der kan stadig være noget sandhed bag ordsproget “at se er at tro”. 74% er enige i denne idé og antyder markedsføringens øgede brug af interaktivt medie.

Video marketing er et værdifuldt værktøj for iværksættere og små virksomheder, der ønsker at fremme deres produkter eller tjenester. Da det kan bruges i stedet for bannerannoncer, har det også potentiale for at øge engagement på digitale kanaler, oplyse kunder om, hvad de køber, inden købstidspunktet, og nå mennesker med alle typer enheder, der ellers ikke ville se dit indhold.

Det bliver stadig mere nødvendigt for mange virksomheder, der ønsker at udvide deres kundebase, ekspandere internationalt eller lancere nye tjenester. Men når store virksomheder som Facebook lancerer funktioner som Facebook Live Video og Instagram Stories, kan det være svært for mindre virksomheder at følge med i disse ændringer og forblive relevante. Denne blogpost er til dem, der overvejer at bruge video-marketing, men ikke er sikre på, hvor de skal starte eller hvad de har brug for for at oprette en effektiv kampagne. Her er nogle tips til en vellykket video-marketingkampagne, der vil gøre det nemt og effektivt.

1. Opret en Videoindholdskalender (Planlægge opslagsskema)

Konsistens er nøglen til at holde din målgruppe underholdt. Hvis du vil have dem til at komme tilbage for mere, skal du planlægge en tidsplan, der lader dem vide, hvad de kan forvente fra den næste video og hvornår den vil komme. Du bør også have in mente, hvor lang tid en enkelt kampagne normalt kører, før du poster en anden, for ikke at overvælde seerne med for meget indhold på én gang eller afsløre alle dine historieideer på dag 1. Det hjælper med at undgå at producere en video, før man har tænkt på, hvad der skal postes næste og hvornår. På den anden side gør det virksomheden mere fast i sin strøm, hvis den har mere end nok indhold til kvartalet. Samtidig hjælper det teamet med at tænke på yderligere måder at gøre videoerne mere underholdende, nemmere at forstå og informere. Den mest vigtige del er, at det altid skal være relevant for mærket og forretningsmålene. Selvom nogle ugentlige vlogs fra en CEO eller CMO måske er interessante for følgere, giver det ikke altid værdi for seeren og bevæger ikke produktets eller tjenestens historie frem. Kreative indholdsideer er nødvendige, fordi det vil tillade mærket at komme op med interessante og sjove måder at fremme sine mål på en interaktiv måde. Det vil også hjælpe med at undgå at overvælde følgerne med for meget information på én gang.

Hvad er du kendt for? Er der bestemte træk eller historier, som seerne forbinder med din virksomhed? Det er vigtigt at inkludere disse kvaliteter i dine videoer, da det vil give dem noget mere personligt at forbinde med. Når vi ved noget om en andens eller en virksomheds baggrundshistorie, kan det skabe et bånd med deres følgere og øge engagement med deres indhold. Vær unik, vær dig selv, og vær modig, fordi det vil hjælpe dig med at forbinde med dit publikum på en mere personlig måde og skabe en stærkere forbindelse mellem seeren og dit brand på et følelsesmæssigt niveau. Video marketing er et kraftfuldt værktøj for enhver virksomhed, der ønsker at udvide sin kundebase eller udvide til nye markeder. Ved at oprette en konsekvent indholdskalender og holde fast i din brands historie, kan du nemt tiltrække nye kunder. Når du har et indholdsplan på plads, er det tid til at opbygge et publikum af seere, der kan nyde og dele det endelige produkt. Dette er en god tid til at begynde at opbygge fællesskabet, som du vil have ved hånden, når du frigiver nyt indhold. Uanset om du gør dette gennem Facebook-grupper eller ved at sende e-mails til din nuværende kundebase, skal du sørge for at starte relationer med mennesker, der vil være ivrige efter at dele dit indhold, når det går live. Er du stadig ikke bekendt med videoindholdskalendere? Her er en detaljeret vejledning fra Lumen5 om, hvordan du opretter en for dit brand.

2. Integrer demoer og tutorials

I denne tid med uendelig information kan det være svært at træffe en beslutning. Men ved at give tutorials og demoer af dine produkter eller tjenester på forhånd, giver du kunderne mulighed for at lære mere om, hvad de ønsker, før køb. Dette vil hjælpe dem med at føle sig sikre i deres produktvalg samt øge konverteringer på din hjemmeside. En verden uden demoer og tutorials ville være svær at forestille sig. Tænk på, hvor meget tid folk kunne bruge på at lære, prøve og finde ud af, hvad de vil have, hvis alle bare klarede det. Med video-tutorials giver du dine kunder mulighed for at lære alt om dit produkt eller din tjeneste, før de træffer et købsbeslutning. Dette vil hjælpe dem med at føle sig mere sikre i deres beslutning samt øge konverteringer på din hjemmeside. Ved at bryde indholdet ned i korte, undervisningsberettigede snip af video – kan seerne nemt lære noget nyt online. Som en ekstra bonus ser mange mennesker i dag på videoer for at få tiden til at gå, så de har mange muligheder gennem dagen for at øve, hvad du lærer dem.

Moz er et online marketingfirma, der tjener organisationer over hele verden. De nåede dette artikel, fordi de har fundet succes med video marketing, som kan være nyttigt for både B2C og B2B-mærker. Deres mest bemærkelsesværdige præstation i deres strategi har været “Whiteboard Friday”, en serie, hvor Moz udgiver en ekspertledet video hver uge om SEO-begreber relateret til whiteboards! Disse videoer er normalt 8-12 minutter lange, men tillader dem at gå i dybden med de nøgleoplysninger, du har brug for at vide om SEO.

3. Optimer med SEO-indhold

Når folk søger efter dit brand og en bestemt sætning på Google, har du mulighed for at vise dig op flere gange i samme søgning. Ved at optimere video beskrivelser med nøgleord og tilføje forkortede links eller korte opfordringer til handling i slutningen af videoerne, giver du seerne muligheder, hvis de vil have mere information om, hvad der præsenteres ved at klikke på et nemt link tilbage til din hjemmeside eller landingsside med særlige tilbud. Du står ikke kun en bedre chance for at blive opdaget gennem videooptimering, men det giver også seerne mulighed for at blive mere engageret i dit brand. For eksempel, hvis de lærer noget interessant om dit produkt eller service ved at se en livlig video, og så vil vide mere om, hvordan det virker eller hvad det ellers kan gøre, vil de være tilbage på YouTube for at jagte efter flere resultater. Ud over at optimere dine videoer, kan du også dele dem med andre platforme som Facebook og LinkedIn. Du vil typisk gerne uploade eller poste din video på alle tre kanaler, så brugerne har mulighed for at finde den, hvis de ikke er på YouTube, når du frigiver den. WebFX har udregnet en trin-for-trin guide til, hvordan man forstærker din Video SEO med Video Content.

4. Fremhæv kundegenereret indhold

Vi elsker alle at være stjernen i vores eget sociale medie show. At se sig selv i videoer er en god måde at få folk til at tale om dit brand på deres nyhedsfeeds og på andre sociale netværk også! Opfordr kunderne til at lave personlige video-meddelelser, hvor de bruger brandprodukter eller -tjenester, og del dem stolt via sociale medier. Folk vil ikke føle sig som om, de ser en annonce, når de kigger på sociale medieopslag (medmindre de bad om at se en). Video marketing bør være sjovt, kreativt og inspirerende. Et brand bør sigte mod at gøre det til en god oplevelse for seerene, så de ser frem til det næste! Selvom det er godt at fokusere på SEO-optimering og konverteringer – glem ikke at skabe videoer, der får mennesker til at føle noget. Dette kan gøres ved at bruge en specifik opfordring til handling, tale om følelsesmæssige emner som noget personligt, præsentere en inspirationsindhold på din egen kanal eller endda lad kunderne og brugerne tale om produktets effektivitet. Hvis du formår at ramme deres følelser, mens du formidler dit budskab, er du mere tilbøjelig til at tænde interessen og vinde en fan for livet. Interessant nok viser et højdepunktsreel fra 2020, hvilken indvirkning GoPro har haft på deres kunder og forbrugere.

GoPro er en virksomhed, der stoler på brugergenereret indhold, hvilket gør dem til at skille sig ud sammenlignet med andre mærker, der traditionelt har brugt professionelt indhold til markedsføringsformål.

5. Inddrag virkelige historier

Historier er ikke kun til børnebøger! At inddrage historier i dit videomateriale er en god måde at engagere seerne på. I stedet for bare at introducere din virksomhed og dens mission, skal du finde måder at fortælle historien om, hvad du gør med videoer. Hvordan gør vores produkt en forskel for kunderne? Gør vi en indsats i samfundet? Ved at udvikle disse historier ved hjælp af videoer, kan du også dele dem med andre. Mennesker reagerer på historier, fordi de hjælper dem med at forstå verden bedre. Når folk kan se, hvad du har gjort eller gør, viser det transparens og bygger tillid til dit brand. Det er som om alt, hvad du forsøger at formidle gennem video marketing, har et ansigt, så folk kan relatere nemmere. Tag et kig på, hvordan Artifact Uprising laver deres videoer. En video fra Artifact Uprising viser Grandfather Joe, der taler om sine livserfaringer og om, hvorfor han ville skabe en bog til sine børnebørn. Den rørende video giver et indblik i fordelene ved at oprette fotobøger, udskrifter eller kort gennem denne virksomhed, som er meget mere end bare at levere fotos i printform. At bruge video marketing på sociale medier er en populær trend, men du vil også gerne bruge det til din hjemmeside. Den bedste måde er at integrere visse YouTube-klips på en hjemmeside, så de afspilles, når besøgende lander på siden. Dette er en god måde at opfordre seerene til at blive for indholdet og udforske flere videoer, der måske interesserer dem, som mærket har postet på sin kanal også. Hvis du bruger video marketing i blogindlæg, er det altid en god idé at have en opfordring til handling i slutningen af ​​hvert enkelt, der opfordrer folk til at abonnere på kanalen eller at like/kommentere på den integrerede video.

Jo interessantere historierne i de videoer, du har på din kanal, desto mere sandsynligt er det, at folk tjekker dem ud og ser, hvor interessant mærket er. Desuden, hvis videoerne er værdsatte og nydt, er de tættere på at få flere kunder.

Med så mange mennesker, der bruger videoannoncer, kan det nemt blive svært for dit firma at skille sig ud i mængden uden en velovervejet strategi, der inkluderer oprettelse af højkvalitetsvideoer, der er tilpasset hver enkelt platform, du planlægger at annoncere på. Nu, da du har set vigtigheden af videomarketing, er det tid til at handle! Opret en liste over ideer, hyre en hold professionelle til at hjælpe med din planlægning, indhold, produktion og ledelse, så du kan dele på de forskellige platforme, hvor mange seere vil se, hvad du har at sige. En lille indsats kan gå langt, når du arbejder med videomarketing, så gør det til en prioritet.

Send artiklen videre, til en som du mener vil have glæde af den.

At dele, kan hjælpe andre i deres liv og forretning mere end man lige tænker over og det kan skabe gensidige fordele. Det kan hjælpe med at skabe et stærkere fællesskab, øge tilliden og samarbejdet mellem venner og virksomheder. Det kan også føre til nye forretningsmuligheder og vækst.

Del denne artikel, vælg din platform!